2020-09-23

A programba korábban bevont jelentkezők körében olyan mértékű lemorzsolódások történtek, hogy a mai nappal 118 megüresedett, a 30 feletti korcsoport számára rendelkezésre álló képzési helyet tartunk nyilván. A programban előírt kötelező vállalások, valamint az érdemi vállalkozáslétrehozások érdekében a mai napon – első körben – újranyitásra kerül a programhonlapon korábban regisztrációt elvégző érdeklődők számára, a lehetőség, a programba, a képzésbe kerülésre és ezzel saját vállalkozásának elindítására támogatott módon. Jelen üzenetet, program honlapon 2019-12-14-ig már regisztrált 30 év feletti jelentkezőknek küldjük meg.

2020.09.30 szerdán 18:00-ig várjuk a programhonlapon korábban regisztrált jelentkezőink jelzését a Jelentkezési Adatlap és az ESZA bemeneti űrlap valamint a Motivációs Űrlapok (alap – és I.) teljes körű kitöltésével és a www.tavoktatas.mva.hu oldalon történő regisztrációja után a digitális érettség tananyag elsajátítását igazoló kvíz 50%-os eredményének visszacsatolásával.

https://www.segitunkinditani.hu/regisztracio-e-ugyintezes/#reg-szand-tsz (1 online űrlap – kimenet: TSZ dokumentumai)

https://www.segitunkinditani.hu/regisztracio-e-ugyintezes/#eszabemeneti (1 online űrlap – kimenet: ESZA bemeneti űrlap)

https://www.segitunkinditani.hu/regisztracio-e-ugyintezes/#motivaciosvizsgalat (2 online űrlap egy oldalon, kimenet: 2 automatikus e-mail)

www.tavoktatas.mva.hu – regisztráció – beiratkozási jelszó az Informatika és Telekommunikáció digitális érettség tananyaghoz – visszacsatolása – https://www.segitunkinditani.hu/digitalis-erettseg-kviz-eredmenyenek-visszacsatolasa/

+
KOMPETENCIAMÉRÉSI FELADATSOR IGÉNYLÉSE ITT

Az adatok beérkezése után, – a Jelentkezési Adatlapon rögzített regisztrált álláskeresési dátumok és időbeli szórásuk alapján külön értesítést küldünk a jelentkezőinknek a dokumentumok benyújtásának időkorlátjára, végső benyújtási idejére vonatkozóan, melyek elszalasztása, nem teljesítése a bevonás elmaradását vonja magával.

A hiánytalan jelentkezési dokumentumokat tudunk befogadni, kérjük hiányosan ne küldje meg!

  1. Személyes okmányok másolatának honlapra csatolása
  2. Szándéknyilatkozat 1 eredeti példányban
  3. Támogatási szerződés 3 eredeti példányban
  4. Hatósági Igazolás álláskeresésről 1 eredeti, 2 másolati példányban
  5. ESZA bementi űrlap 1 eredeti példányban
  6. Kompetenciamérési feladatsor kitöltve

Amennyiben a programhonlapon regisztrált ügyfelek köréből az üres képzési helyeket nem tudjuk feltölteni, a honlapon a regisztrációt kinyitjuk a 30 év feletti korosztálynak is. Erről 2020-10-01-én hoz az MVA döntést a beérkezett adatok alapján. Amennyiben az üres képzési helyek feltöltésre kerülhetnek a programhonlapon már korábban regisztrált ügyfelekből, ez esetben nem kerül kinyitásra a regisztráció.


2020-10-01

18 fő a honlapon korábban regisztrált 30 év feetti életkorú jelentkező élt a lehetőséggel, emiatt az MVA 100 képzési hely feltöltése érdekében újranyitotta 2020-10-01. 08:00-kor a regisztrációt is a 30 év feletti életkorú álláskeresők számára.


Önellenőrző lista a bevonás gyors és pontos véghezviteléhez kiemelveÖnellenőrző lista


2020-10-21

Az 578 képzésbe vont jelentkező kötelező vállalás elérése után is nyitva marad a 30 év feletti életkorú jelentkezők regisztrációja, jelentkezési lehetősége, annak érdekében, hogy a képzést eredményesen elvégző és a létrehozott vállalkozások kötelező vállalásai is teljesülhessenek. A lemorzsolódások arányában a képzésbe folyamatosan vonjuk be a 30 év feletti életkorú jelentkezőket. Az egyéni pozíciójuk a sorrendezésben, a jelentkezésük időbélyege szerint az alábbi felületen publikusan követhető. Az MVA által 2020-10-21-től feloldott észak-magyarországi régióra vonatkozó lakcím, tartózkodási hely lakcímkártyával történő igazolása a 30 év feletti életkorú jelentkezőkre nem érvényes. A 30 év feletti életkorú korosztályba tartozó jelentkezőink esetében továbbra is szükséges erre a régióra vonatkozó lakcímkártyával történő, a pályázati felhívástól szigorúbb bevonási feltétel teljesítése. Nyíltan vállaljuk, hogy nem szereténk azt, hogy egy miskolci vagy gyöngyösi, tehát a régióban lakó 30 év feletti életkorú jelentkezők más régióból érkező jelentkezők miatt kiszorulnának a lehetőségből, főleg abban a korosztályban, melyben többszörös túljelentkezés van a képzési helyekért.

2020-11-07

A Konzorcium elérte az 578 fős létszámot a kétoldalúan aláírt – tehát a programba vont – jelentkezők vonatkozásában. A képzésbe vontak száma 538 fő. A Konzorcium 538 üzleti tervet hagyhat jóvá. A mai nap 52 fő 30 feletti jelentkező még nem nincs képzésbe és 58 fő 30 feletti jelentkező képzésbe került, de nem nyújtott be még üzleti tervet. Az MVA a mai naptól egyenként fog – a lemorzsolódások egyértelművé válásának arányában – programba vonni 30 év feletti jelentkezőket. A regisztráció a 30 év feletti jelentkezők számára a honlapon lezárásra került, amiatt, hogy indokolatlanul ne érezzék biztatásnak 30 év feletti jelentkezők azt, hogy regisztrálni tudnak és a honlap funkciói által be tudnak nyújtani Támogatási Szerződést és dokumentumait.A Jelentkezési Adatlapot kitöltő – érdemi – 30 év feletti életkorú jelentkezők egyes honlapon tett lépései, a programbakerülésének publikus sorrendezése itt megtekinthető ——–> KATTINTSON2021-01-19 12:56 A tartalék listáról történő beemelés is lezárult.

Az MVA Konzorciuma a végsőkig kivárva, figyelve a különböző fázisokban zajló lemorzsolódókat, nem von be több jelentkezőt képzésbe a tartaléklistáról. A publikus sorrendezés felületén minden egyes jelentkező folyamatosan figyelemmel tudta kísérni a tartaléklistáról történő beemeléseket, mely tranaszparensen elérhető. 

A program felkészítési szakasza lezárult, a kezdő oldalon láthatóak az egyes fázisokhoz tartozó összesítő számadatok. Január végéig a benyújtott üzleti tervek bírálata folyamatos, hogy legkésőbb 2021.01.31-ével mindenki be tudja adni a MÁK-hoz a vissza nem térítendő támogatásra a létrehozott vállalkozásának a támogatási kérelmét.