Tájékoztatjuk, hogy a program I. bevonási szakasza 2020.06.19-ével lezárul. A veszélyhelyzet visszavonása után és azután, hogy a korábban programba vont összes jelentkezőnek (887 fő) összes jelentkezőnek felajánlásra kerülhetett a fejlesztésbe, képzésbe kerülés lehetősége elindul a program II. bevonási szakasza.

 

A II. bevonási szakaszban a motivációs vizsgálat kiegészül, több kérdés, mérési pont kerül beemelésre, a vállalkozások biztos és legmegfelelőbb létrehozásának érdekében. A szerződéskötés folyamatos marad, azonban a motivációs vizsgálatok kiértékeléséhez kötjük az Üzleti Terv benyújtását, így csak azok a jelentkezők küldhetnek be üzleti tervet, akiknek vállalkozás létrehozása nem kockázatos. Akik a kockázatos kategóriába kerülnek, egyedi Konzorcium vezetői elbírálás alá esnek. Az új, online kitöltendő űrlap 2020.06. hóban kerül közzétételre a honlapon, melyről értesítést küldünk.

A veszélyhelyzet megszűnése után, Konzorciumunk úgy ítélte meg, hogy tömeges, személyes jelenlétet igénylő, kontaktalkalmat sokszorozó, gyakori nyílt napok megtartása továbbra sem teljesen biztonságos, ezért online nyíltnapokon lesz lehetőség a kötelező kompetenciamérési feladatsorokat megírni. Erről részletes információkat talál a https://www.segitunkinditani.hu/regisztracio-e-ugyintezes/#kompetenciameres oldalon.

A szerződéskötés és a képzésbevonási határozat kiadása után, kötelezően elvégzendő a digitális érettség online kurzus a www.tavoktatas.mva.hu felületen mindenkinek ahhoz, hogy konkrét képzési csoportba csatlakozhasson. Bővebb tájékoztatót e-mailben küldünk a határozat kiadása után. A kurzus segítséget nyújt a képzés e-learning részének elsajátításához.

Képzéssel kapcsolatos információk

A veszélyhelyzet elmúltával a korábbi, eredeti, elfogadott és engedélyeztetett elfogadott eljárásrendet alkalmazzuk a felkészítés során. A képzések tehát blended learning formájában azaz, részben személyes megjelenéssel, 12 fős csoportokban, részben pedig online e-learning formában valósulnak meg. A tanácsadás mentorálás szintén személyesen és online zajlik majd.

A felnőttképzési szerződés (felnőtt képző szervezettel – Szövetség Az Életen Át Tartó Tanulásért – kötendő szerződés) adat pontosítás űrlapját minden jelentkezőnek elérhetővé tesszük a Támogatási szerződés megkötése után, de a Felnőttképzési Szerződés (FSZ) letöltéséről külön küldünk tájékoztatást.

A fent említett változások, könnyítik, gyorsítják a képzésbe kerülést valamint a program teljes folyamatát a résztvevők számára.