2020-03-14

A márciusban elrendelt veszélyhelyzettel kapcsolatos közleményeink ide kattintva elérhetőek.

2020-11-10

Várjuk a jogalapot jelentő szabályozók megjelenését.
Az egyes projektelemek ügyviteli gyakorlatának lehetséges változtatásai a jogalapot jelentő szabályozók életbe lépése után lehetségesek, a megjelenésükig, életbe lépésükig mindenkitől türelmet kérünk.

2020-11-10. 16:30

A SZETT részéről kiértesítésre kerültek a 2020-10-11-én induló képzési csoportok és aznapra szervezett csoportos tanácsadások.
“A járványüggyel kapcsolatos kormányzati intézkedések nyomán kialakult bizonytalan helyzetre való tekintettel a holnapra tervezett képzés indítását/csoportos tanácsadást fel kell függesztenünk. A folytatásról (a lehetséges képzési formáról, időpontokról, valamint helyszínről) később küldünk értesítést.”
A türelmet előre is köszönjük!

2020-11-11. 16:30

A 2020-11-10-én megjelent első szabályozók a korlátozásokra még nem tartalmazzák, nem érintik a felnőttoktatási tevékenységet, így programunkat.
A SZETT részéről kiértesítésre kerültek a 2020-10-12-én induló képzési csoportok és a 2020-11-14 és 2020-11-17-re szervezett csoportos tanácsadások résztvevői.
“A járványüggyel kapcsolatos kormányzati intézkedések nyomán kialakult bizonytalan helyzetre való tekintettel a tervezett képzés indítását/csoportos tanácsadást fel kell függesztenünk. A folytatásról (a lehetséges képzési formáról, időpontokról, valamint helyszínről) hamarosan küldünk értesítést.”
A türelmet előre is köszönjük!

2020-11-28. 19:30


[Jogalap megjelenése időben csúszik]
2020-11-27-ig nem jelent meg jogi szabályozás a felnőttoktatási tevékenységekre.
A korlátozások a családi és magán rendezvényeket 10 fős létszámmal megengedik, természetesen a megfelelő, védekezést nyújtó körülmények alapos biztosítása mellett.
A jelenleg érvényes korlátozások 2020-12-11-ig érvényesek.
Egy képzési csoport 5 nap kontakt alkalmat igényel, időtartama három hetet ölel fel.

[Felfüggesztett csoportok újraindítása]
A SZETT a korlátozások elrendelése közben zajló képzési ütemezésekbe helyet foglalt és felfüggesztett csoportokba sorolt jelentkezőkkel tartva a kapcsolatot, vagy felvéve a kapcsolatot, felajánlotta a 2020-12-02-i dátummal Miskolcon, Egerben, Salgótarjánban képzési csoportok indítását. A konkrét képzési csoportba helyfoglalást biztosító jelentkezőkkel kiegészítette a csoportokat, így 107 fő képzése elindulhat 2020-12-02-én szerdán.

[Várakozó – programba vont jelentkezőknek felajánlás]
A program aktív időszaka időben korlátos, 2021-01-31-ig van lehetősége minden jelentkezőnek vállalkozást létrehozni, támogatási kérelmet benyújtani.
A hivatkozott, felnőttképzési tevékenységet szabályozó jogszabály megjelenésének csúszása miatt, az MVA, a fenti, 107 főn kívül várakozó jelentkezőnek is szeretné jelezni, hogy a SZETT döntése, felajánlása folytán engedni fogja további személyes megjelenés igénylő (38 kontakt óra – 42 távoktatás) szervezését, az előkészítési teendők vitelét.
Ehhez a programba vont (támogatási szerződéssel rendelkező) jelentkezőket kérjük, töltsék ki az alábbi online űrlapot,
https://www.segitunkinditani.hu/tavkapcsolati-elorehaladas-adottsagai-online-urlap-kerdoiv/
valamint végezzék el a helyfoglalást a másik, konkrét csoportba csatlakozás online űrlapon;
https://www.segitunkinditani.hu/konkret-csoportba-csatlakozas-oldala/

[Átállás biztosítása amikor a jogalap megjelenik]
Amennyiben a távkapcsolati (digitális képzés vagy teljes e-learning) felkészítést biztosító, felnőttképzési tevékenységet szabályozó jogalap időközben megjelenik, a szervezés kiegészül, a távkapcsolati felkészítésre történő átállás teendőivel, melyről külön értesítést küldünk.